В Массачусетському технологічному інституті розробили метод надшвидкого 3D-друку меблів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Массачусетському технологічному інституті розробили метод надшвидкого 3D-друку меблів

Технології&Авто
1170
Вчені з МТІ спільно з мічиганської компанією Steelcase розробили метод швидкого рідкого 3D-друку. Нова технологія дозволяє друкувати великі предмети з поролону, гуми та пластику за кілька хвилин. Перші об’єкти дослідники вже представили на меблевій виставці в Мілані.
При традиційному 3D-друку форма предмета створюється за допомогою повільного нанесення шару за шаром. Метод швидкого рідкого друку (Rapid Liquid Printing, RLP) працює інакше — об’єкт створюється прямо в контейнері з гелеподібної масою. Прикріплене до верстата з ЧПУ сопло створює об’єкт з рідкого поліуретану, а гелева маса виконує роль каркаса, який утримує форму предмета. Технологія дозволяє створювати тверді об’єкти за кілька хвилин, залишається тільки витягти конструкцію з контейнера й промити її.
RLP-методика підходить для роботи з матеріалами у рідкому стані, у тому числі з гумою, пластиком і пінистими матеріалами, повідомляє Forbes. За її допомогою можна за короткий час друкувати предмети меблів і інші великі об’єкти. Цим і планує зайнятися компанія Steelcase, яка виробляє меблі для офісів, навчальних і медичних установ. За словами директора з бізнес-інновацій Steelcase Роба Поела, в офісному середовищі зростає попит на персоналізовані меблі. І 3D-друк ідеально підходить для швидкого виробництва предметів за індивідуальними мірками і запитами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас