Британська влада виділила 13 млн фунтів на безпілотне таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська влада виділила 13 млн фунтів на безпілотне таксі

Світ
91
Через два роки жителі Британії, можливо, зможуть користуватися послугами безпілотного таксі. Уряд Великобританії підтримав створення консорціуму, який займеться розробкою технології безпілотного управління автомобілем і її тестуванням. Консорціум обіцяє представити готове рішення в 2019 році.
Групі компаній на чолі з заснованою в Кембриджі фірмою FiveAI, яка займається розробками у сфері штучного інтелекту, на реалізацію проекту сервісу безпілотного таксі з бюджету виділили 12,8 млн фунтів стерлінгів.
Крім FiveAI, в роботі над проектом задіяні Direct Line, Оксфордський університет, компанія Transport for London і дослідницька компанія Transport Research Laboratory.
Вже в третьому кварталі 2019 року консорціум планує представити повністю робочу систему автономного керування транспортними засобами з можливістю замовити безпілотне таксі за допомогою програми на смартфоні.
Крім того, до цього часу планується вирішити питання щодо страхування робомобілів. За словами генерального директора FiveAI Стена Боланда, у випробуваннях, які пройдуть в Південному Лондоні, будуть використовуватися 10 електромобілів.
FiveAI надалі планує залучити додаткові інвестиції в приватному порядку, і домогтися того, щоб протягом двох років команда з 20 осіб зросла до 120 співробітників. Стартап вже випробовує автономні транспортні засоби на приватних землях і розраховує перейти на сільські дороги, перш ніж проводити випробування в більш складних міських умовах.
За матеріалами:
The Telegraph
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас