Kitty Hawk розпочне продажі літального апарату Flyer в цьому році (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kitty Hawk розпочне продажі літального апарату Flyer в цьому році (відео)

Технології&Авто
806
Одномісний апарат з вертикальним злетом і посадкою створений для польотів над водою і не вимагає льотної ліцензії. Американський стартап Kitty Hawk вже провів випробування Flyer і пообіцяв вивести його на ринок до кінця 2017 року. Які кошти має компанія, поки не повідомляється, але відомо, що Kitty Hawk фінансує співзасновник Google Ларрі Пейдж.
Літальний апарат Flyer від Kitty Hawk схожий на гідроцикл з крилами. За конструкцією Flyer являє собою ховербайк з двома встановленими в нижній частині поплавцями і вісьмома роторами, які працюють на електриці.
Транспорт з вертикальним злетом і посадкою призначений для польотів над водною поверхнею. Він може парити на висоті не більше ніж 4 м над водою. Пристрій важить близько 100 кг, а на його борту може розміститися одна людина, повідомляє The New York Times. Для управління Flyer використовуються дві рукоятки і великий тачскрін. Максимальна швидкість водного ховербайка становить 40 км/год.
Поки що Kitty Hawk представила лише прототип пристрою і показала, як він здійснює переліт над озером в Каліфорнії. Підсумковий продукт буде відрізнятися від прототипу. Розробники відзначають, що для управління Flyer не знадобиться льотна ліцензія, а навчитися літати на водному ховербайку можна за кілька хвилин. Апарат виконує швидше розважальну функцію і підходить для використання в місцях малого скупчення людей.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас