5G дозволить автомобілям обмінюватися даними про погоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5G дозволить автомобілям обмінюватися даними про погоду

Технології&Авто
377
Поява мереж п’ятого покоління має кардинально змінити наше життя. Принаймні, так заявляють провідні фахівці і великі компанії. Нас чекає повсюдний Інтернет речей, зміни торкнуться і ринку автомобілів. На даний момент одними з головних причин дорожньо-транспортних пригод є погані дороги і погодні умови. Дослідники з Центру технічних досліджень Фінляндії мають намір вирішити обидві проблеми з появою 5G. Вони хочуть, щоб автомобілі обмінювалися один з одним даними про погоду.
В рамках проекту 5G-Safe фінські дослідники мають намір розробляти нові системи для відстеження та моніторингу погоди на дорогах на гіперлокальному рівні. Також їхньою метою є навчити самокеровані автомобілі “чути”.
“Сучасні системи допомоги водіям в основному базуються на візуальному поданні, покладаючись на сигнали, що генеруються датчиком транспортного засобу. 5G і ближні радіостанції принесуть транспортним засобам здатність мови та слуху, виводячи їхні можливості на новий рівень”, – зазначила Тія Оянперя, керівник проекту.
Технології, що розробляються дослідниками, не вимагають ніяких дій з боку водія. Місцеві погодні та дорожні умови будуть розпізнаватися автоматично датчиками транспортного засобу і поширюватися в режимі реального часу іншим водіям на дорозі і самокерованим автомобілям. Таким чином, водії і безпосередньо автомобілі постійно будуть поінформовані про стан на дорозі, що дозволить відповідним чином змінювати свою поведінку. Це має допомогти істотно знизити кількість аварій.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас