Голова правління Діамантбанку пов'язує неплатоспроможність банку з затриманням акціонера Мартиненка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова правління Діамантбанку пов'язує неплатоспроможність банку з затриманням акціонера Мартиненка

Кредит&Депозит
945
Голова правління неплатоспроможного Діамантбанку (Київ) Олег Ходачук пов’язує неплатоспроможність фінустанови з затриманням акціонера банку колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка (“Народний фронт”).
Про це він написав у соціальній мережі Facebook.
Ходачук зазначає, що банк виконував програму докапіталізації у повному обсязі станом на початок року.
На 1 квітня акціонери не встигли виконати єдину істотну вимогу – докапіталізувати банк на суму 750 млн гривень.
“Я особисто планував брати участь у докапіталізації і поклав на свої рахунки в банку суму, еквівалентну 83 млн гривень. Звісно, тепер вона теж “під Адміністрацією”, і для мене це дуже суттєві втрати. Нам дали термін на продовження терміну докапіталізації, і у мене була впевненість, що ми встигнемо докапіталізувати банк. Але останнім пострілом у нас став арешт акціонера банку Мартиненка Миколи Володимировича. Безвідповідальність у цьому плані регулюючих і правоохоронних органів призвела до паніки серед клієнтів і, як результат, введення тимчасової адміністрації”, – написав він.
Голова правління підкреслює, що навіть на момент введення тимчасової адміністрації на коррахунках банку залишалося 150 млн гривень коштів.
Нагадаємо, 24 квітня Національний банк визнав неплатоспроможним Діамантбанк, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію.
Акціонерами банку є Давид Жванія (23,8% акцій) і колишній депутат Ради від “Народного фронту” Микола Мартиненко (2,5% акцій).
За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів банк займав 24-е місце (7,4 млрд гривень) серед 93 діючих банків.
22 квітня Солом’янський районний суд Києва відмовився заарештувати Мартиненка і віддав його на поруки 15 депутатам парламенту, міністру молоді спорту Ігорю Жданову і заступнику голови Центральної виборчої комісії Андрію Магері.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас