Мільярдер Бернар Арно викупить частку в Christian Dior за 12 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Бернар Арно викупить частку в Christian Dior за 12 млрд євро

Фондовий ринок
294
Французький мільярдер Бернар Арно має намір придбати 25,7% акцій французького будинку моди Christian Dior SE, що не належать йому, приблизно за 12,1 млрд євро, говориться в прес-релізі LVMH, яку також контролює родина Арно.
Мільярдер пропонує 172 євро грошовими коштами і 0,192 акції компанії Hermes International за папір Christian Dior, що передбачає премію в 14,7% порівняно з котируваннями на закриття торгів у понеділок.
Крім того, LVMH планує викупити у Dior бренд одягу Christian Dior Couture за 6,5 млрд євро, що в 15,6 рази перевищує його EBITDA за 12 місяців до 31 березня 2017 року.
Обидві угоди схвалено керівництвом LVMH і Christian Dior.
Таким чином, структура правління обох компаній значно спроститься. Після завершення угод сім’я Арно буде володіти 100% Christian Dior, яка контролює LVMH (41% акцій в цілому і 56,8% голосуючих акцій), якій, у свою чергу, дістанеться бренд одягу Christian Dior Couture.
Крім того, Б. Арно зможе частково позбутися акцій Hermes, придбаних в 2014 році.
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton є найбільшим у світі виробником предметів розкоші, включаючи аксесуари (Louis Vuitton і Fendi), коньяк, шампанське (Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot і Krug), годинники (TAG Heuer, Hublot, Zenith), ювелірні вироби (Bulgari, Chaumet, Fred, а також спільне підприємство з De Beers), одяг (Givenchy, Loewe, Marc Jacobs і т. д.), парфумерію і косметику (Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo, мережа магазинів Sephora). Кількість магазинів компанії в світі перевищує 3,8 тис., кількість співробітників – понад 120 тис. людей, понад 80% яких працюють за межами Франції.
Будинок моди Christian Dior, заснований в 1947 році в Парижі, випускає одяг, парфумерію і косметику, а також різні аксесуари.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас