Україна припинила енергопостачання окупованої частини Луганщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна припинила енергопостачання окупованої частини Луганщини

Енергетика
648
Україна повністю припинила енергопостачання окупованої частини Луганської області.
Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив в.о. глави державної компанії – оператора об’єднаної енергосистеми “Укренерго” Всеволод Ковальчук.
“Цієї ночі повністю припинено енергопостачання тимчасово неконтрольованих територій Луганської області”, – написав він.
Нагадаємо, раніше Кабмін прийняв постанову №263, яка зобов’язувала регіональну енергопостачальну компанію “Луганське енергетичне об’єднання” постачати електроенергію на тимчасово окуповану територію Луганської області незалежно від рівня оплати. При цьому компанія вже неодноразово повідомляла в Міністерство енергетики та вугільної промисловості та інші держоргани про те, що з боку споживачів із зони АТО накопичилися великі борги.
У грудні 2016 року із-за боргів компанія тимчасово припиняла електропостачання комунального підприємства “Попаснянський районний водоканал”, який подавав воду в окремі райони Донецької і Луганської областей, тимчасово не підконтрольні українській владі.
Станом на 2 грудня заборгованість цього підприємства перед “Луганським енергетичним об’єднанням” становила близько 124 мільйонів гривень. 20 квітня поточного року генеральний директор “Луганського енергетичного об’єднання” Володимир Грицай заявив, що постачання електроенергії на тимчасово окуповані території Луганської області будуть повністю зупинені з 25 квітня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас