В районі затоки Сан-Франциско річний дохід сім'ї в $105 350 класифікували як «низький» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В районі затоки Сан-Франциско річний дохід сім'ї в $105 350 класифікували як «низький»

Світ
2216
Всі знають, що в Кремнієвій долині і прилеглих до неї територіях житло і вартість життя дуже високі. Нещодавно Міністерство житлового будівництва і міського розвитку США опублікувало ліміти доходів, які визначають тих, хто може претендувати на участь у програмах доступного житла та субсидії.
Згідно з документами, округи Сан-Франциско і Сан-Матео — найдорожчі в районі затоки. Тутешні сім’ї з чотирьох осіб із загальним доходом в $105 350 визнали такими, що отримують «низький дохід», пише місцеве видання Mercury News.
Річний дохід в $65 800 в цих округах класифікували як «дуже низький», а $39 500 — «екстремально низький». При цьому, медіанний дохід тут становить $115 300, тобто, половина всіх сімей близька до потрапляння в категорію з низькими доходами. Інші округи району затоки Сан-Франциско трохи дешевші: в окрузі Санта-Клара низьким вважається дохід від $84 750, а в Аламеда і Контра Коста цей показник дорівнює $80 400.
«Ми значно збільшили верхні межі кожного рівня доходу. Це значить, більше можливостей у пошуку житла для більш широкого кола осіб і сімей (які тепер мають статус із низьким доходом)», — заявив Ед Кабрера, регіональний представник міністерства.
Але підвищення лімітів не призведе до падіння попиту або збільшення пропозиції житла. Вартість оренди в районі затоки Сан-Франциско зростає останні двадцять років. Так, у місті Оакленд на узбережжі затоки медіанний дохід становить $40 000. Це означає, що більше половини всіх сімей, що знімають житло, потрапляють до категорії з «дуже низьким доходом». Більшість із них витрачають на оренду понад половину заробленого.
Іноді мешканцям не допомагають навіть субсидії. Видання наводить для прикладу випадок Морії Ларкінс, яка працює в магазині Home Depot і отримує $15,5 на годину. Вона витратила три роки, щоб отримати квартиру за програмою доступного житла. Навіть з нею витрати на оренду складають як мінімум 40% зарплати.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас