NASA надрукувало 4D-«кольчугу» для космічних скафандрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA надрукувало 4D-«кольчугу» для космічних скафандрів

Технології&Авто
690
В NASA створили металеву тканину, використовуючи технологію чотиривимірного друку.
4D-«кольчугу» можна буде використовувати в космічних скафандрах, для будівництва тимчасового житла на інших планетах, а також в пристроях для захвату об’єктів або для ізоляції космічних апаратів.
У NASA розробили «кольчугу» для космічних польотів. Вона являє собою металеву тканину, яка створюється з допомогою 4D-друку.
NASA називає це чотиривимірним друком, тому що з його допомогою можна управляти як формою матеріалу, так і його функціоналом. Одна сторона «кольчуги» відображає світло, а інша — поглинає його, що дозволяє управляти теплообміном. Також матеріал може приймати різні форми. Але найцікавіше те, що такий матеріал можна буде перепрограмовувати.
У NASA впевнені, що 4D-«кольчугу» можна буде використовувати для створення космічних скафандрів, антен і розгорнутих пристроїв (наприклад, наметів в якості тимчасово житла на інших планетах), а також в пристроях для захвату об’єктів або для ізоляції космічних апаратів.
Науковці часто називають 4D-друком технологію, при якій об’єкт змінюється під впливом тепла. Подібними розробками займаються, наприклад, дослідники з Технологічного інституту Джорджії, їхні колеги з Сінгапурського університету технологій та дизайну, університету Сіань Цзяотун в Китаї та інженери з Массачусетського технологічного інституту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас