До кінця року Google випробує квантовий чіп з 49 кубітів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року Google випробує квантовий чіп з 49 кубітів

Технології&Авто
898
Професор Каліфорнійського університету Санта-Барбари Джон Мартініс, що працює разом з дослідницькою командою Google, збирається до кінця року розробити квантовий чіп, здатний робити обчислення, недоступні сучасним комп’ютерам.
Продуктивність чіпа Мартініс збирається перевірити, зіставивши свій винахід з одним із найпотужніших суперкомп’ютерів світу у змаганні на швидкість. «Думаю, що ми готові до цього експерименту, — переконаний він. — Ми можемо зробити це вже сьогодні».
Одна з причин впевненості Мартініса полягає в тому, що його група, що складається з 25 вчених, розробила новий квантовий чіп, що володіє ключовими параметрами, необхідними для створення пристрою для участі в змаганні.
Досі інженерам вдавалося продемонструвати квантові обчислення тільки на прикладі невеликого числа кубітів. Google вдалося створити чіп з 9 кубітами, розташованими в лінію, але Мартінісу, для проведення експерименту в кінці року, знадобиться масив з 49 кубітів. Досягти цього він планує завдяки технології розміщення кубітів і монтажних схем на окремих шарах, які пізніше з’єднуються в один.
Експеримент може зміцнити позиції Google в гонці розробників квантового комп’ютера, хоча для виконання реальних завдань такі комп’ютери повинні будуть працювати з набагато більшим числом кубітів. «Це стане науковою подією», — вважає професор Університету Меріленду Кріс Монро, співзасновник стартапу IonQ. — Згодом все одно доведеться придумати, як краще нарощувати масштаб квантових чіпів і програмувати їх”.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас