В Індонезії стартувала програма будівництва цифрової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індонезії стартувала програма будівництва цифрової економіки

Світ
442
До 2020 року Індонезія планує стати однією з найбільших цифрових економік у Південно-Східній Азії. Для цього уряд запускає програму Go Digital Vision, яка переведе в онлайн-сферу малий і середній бізнес, а також фермерів і рибалок.
Щорічно в Індонезії планують запускати 200 нових стартапів, а до 2020 року створити 1000 молодих ІТ-компаній загальною вартістю $10 млрд. В країні вже базується перший стартап-єдиноріг Go-Jek, який оцінюється в $1,3 млрд.
Уряд також запускає кілька програм підтримки підприємців і почне запрошувати в Індонезію експертів з Кремнієвої долини, повідомляє GovInsider. Через три роки 8 млн представників малого та середнього бізнесу (МСБ) використовуватимуть цифрові технології. «На даний момент лише 9% МСБ в Індонезії використовують цифрові технології, а 80% із них користуються виключно соцмережі. Тому ми бачимо в цій сфері великий потенціал», — зазначила Ліз Сутджиати, радник міністра зв’язку та інформаційних технологій Індонезії.
Також програма Go Digital Vision допоможе мільйону місцевих фермерів і рибалок продавати свої товари через інтернет. У фокусі програми розвитку цифрової економіки також опиняться освіта і галузь HR, сфери фінансів і логістики, податкова система, інфраструктура зв’язку, захист прав споживачів і кібербезпека.
План включає розширення доступу індонезійців до інтернету. Зокрема, уряд планує забезпечити доступом до широкосмугового інтернету 187 віддалених населених пунктів по всій країні.
До 2020 року Індонезія планує створити цифрову економіку з оборотом $130 млрд. Влада зазначила, що у своїй стратегії братиме приклад з США та Китаю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас