Вчені почали збір грошей для пошуку життя на екзопланетах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені почали збір грошей для пошуку життя на екзопланетах

Світ
215
У лютому у NASA заявили про те, що міжнародна група вчених знайшла відразу 7 планет, схожих за розмірами із Землею. При цьому 3 з них у «жилій» зоні. Тепер група Planet Foundation запускає кампанію з пошуку життя на екзопланетах. Для досліджень вони планують побудувати телескоп, гроші на який збирають на Kickstarter.
За допомогою в пошуку позаземного життя вчені вирішили звернутися до інтернет—спільноти. На сайті Kickstarter дослідники організували кампанію зі збору коштів на будівництво телескопа. Первісна мета в $20 000 була досягнута за кілька днів. Ці гроші потрібні були для фінального полірування ультратонкого вторинного дзеркала телескопа. Наступна мета — $45 тисяч на подальше посилення телескопа.
Система розташується на вершині вулкана Халеакала на Гаваях — 3 км над рівнем моря. Дослідники кажуть, що хочуть використовувати цей телескоп, щоб розповісти широкому загалу про всі свідчення існування позаземних цивілізацій, які їм вдасться встановити. Телескоп спроектований таким чином, щоб стежити саме за екзопланетами. Для цього його дзеркала оброблені так, що не блікують і менше реагують на світло зірок, ніж аналоги.
Саме будівництво розділено на три фази. Вже після першої, яка завершиться в 2019 році, можна буде стежити за космосом. А кожна наступна буде просто збільшувати потужність і ефективність виявлення телескопа.
Команда вчених не просто просить безоплатних пожертвувань, всім, хто витратив від $140, надсилається об’ємна карта розташування найближчих екзопланет. Карта друкується на 3D-принтері. Зовсім недавно на одній з планет, що обертаються навколо червоного карлика Глізе 1132, у 39 світлових роках від нас у сузір’ї Вітрил астрономи виявили атмосферу. Це перший випадок, коли атмосфера була знайдена на планеті, схожій за масою і радіусом на Землю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас