Акціонери банків-банкрутів повинні компенсувати втрати вкладників - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери банків-банкрутів повинні компенсувати втрати вкладників - МВФ

Кредит&Депозит
1774
За словами постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше, відновлення фінансової стабільності має свою ціну. Часто за це платять вкладники. В тому числі, дійсно, невинні вкладники.
Про це постійний представник МВФ розповів виданню LB.ua.
“Згоден, цей процес не можна вважати завершеним, поки ці витрати не будуть відшкодовані за рахунок колишніх акціонерів. І це повинно було робитися не тільки для того, щоб зменшити фіскальні витрати, але і для того, щоб захистити права вкладників і показати, що справедливість існує”, – зазначив Ваше
За його словами, для цього створена законодавча основа у вигляді закону, який був прийнятий в 2015 році в рамках програми з МВФ.
“І ми цей закон – про відповідальність власників банків за зловживання, у тому числі з депозитами – підтримуємо. Нацбанк приймав і приймає заходи для того, щоб виконувати цей закон. І намагається домогтися, щоб колишні, часто формальні власники цих банків були притягнуті до відповідальності. Але водночас ми бачимо, що вирішення цього питання зупиняється на слабкій ланці – в судах. Система судочинства сьогодні може вважатися найбільш слабкою ланкою”, – говорить він.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас