Китайська платіжна система UnionPay посилює боротьбу з Visa і MasterCard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська платіжна система UnionPay посилює боротьбу з Visa і MasterCard

Банківські метали
309
Китайська національна платіжна система China UnionPay бореться за ринки, що розвиваються, і фронтирні ринки з Visa і MasterCard, пише Financial Times. За даними видання, у цій боротьбі UnionPay користується широкою підтримкою китайської влади.
У таких країнах, як М’янма, де з 53 млн осіб лише у 2% є кредитні картки, UnionPay починає конкуренцію практично на рівних умовах з Visa і MasterCard, які міцно закріпилися на більш зрілих ринках. Крім М’янми, UnionPay успішно розвивається в Індонезії і Малайзії, Казахстані та Демократичній Республіці Конго.
За останні 15 років UnionPay стала найбільшим емітентом платіжних карток за обсягом транзакцій: у 2015 році її частка на ринку карткових платежів становила 37% при загальносвітовому обороті $21,6 млрд, свідчать дані британської організації RBR.
“Для багатьох людей в країнах UnionPay – перші картки, з якими вони стикаються”, – відзначає старший віце-президент японської консалтингової компанії Celent Ніл Катков.
Разом з тим більшість клієнтів UnionPay зосереджені на китайському ринку, де компанія де-факто є монополістом. За межами КНР частка UnionPay оцінюється всього в 0,5% проти 50% для Visa і 31% для MasterCard.
За допомогою UnionPay Китай намагається зміцнити фінансовий вплив у міжнародних масштабах, вважає заступник декана Китайського університету при Гонконгській школі бізнесу Саймон Лі. “Впізнаваність китайських брендів за кордоном дуже низька, особливо у фінансовій сфері. Такі компанії, як ця, намагаються змінити ситуацію”, – додає він.
Кредитні картки UnionPay за межі Китаю почали “експортувати” забезпечені китайські туристи. Завдяки їх високій купівельній активності дорогі магазини, включаючи Louis Vuitton і Burberry, в числі перших додали UnionPay в список платіжних партнерів. На даний момент ці картки приймають понад 41 млн торгових точок в 160 країнах, стверджується на сайті UnionPay.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас