«Розумна» банківська картка зібрала $9 млн попередніх замовлень і оголосила про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розумна» банківська картка зібрала $9 млн попередніх замовлень і оголосила про банкрутство

Фінтех і Картки
3873
Американський стартап Plastc запустився в 2014 році і обіцяв створити універсальну банківську картку, яка могла б зберігати образи 20 дебетових і кредитних карток. За два роки роботи компанія зібрала 80 000 попередніх замовлень, акумулювавши близько $9 млн.
Строки доставки фінального продукту постійно переносилися, і тільки днями компанія оголосила про банкрутство і повне згортання всієї діяльності.
Ніхто з покупців,які робили попереднє замовлення, не отримає ні карту, ні повернення коштів. Всіх співробітників стартапу вже звільнено, включаючи онлайн-підтримку, тому нема кому відповісти на питання розгніваних бекерів.
Причиною провалу в Plastc називають брак фінансування. «Функціонуючі картки Plastc були готові і продемонстровані нашим інвесторам і бекерам. Капітал був необхідний для масового виробництва і доставки», — йдеться на офіційному сайті проекту. Незважаючи на це, інвестори, які брали участь у раунді А на $3,5 млн, спершу відклали угоду в лютому 2017 року, а потім відмовилися від неї. Команда знайшла ще одного інвестора, який обіцяв $6,75 млн, але він в останній момент передумав.
Plastc став не першою «розумною карткою», яка так і не змогла виконати обіцяне. Першим проектом такого роду став Coin, який, хоч і випустив робочі картки в 2015 році, на наступний рік був поглинений Fitbit. Приблизно та сама доля спіткала інший стартап Stratos, який продав напрацювання датській CardLab в січні цього року. Ще один проект, Swyp, незважаючи на те, що був заснований у 2014 році, теж постійно переносить терміни.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас