Прилетіли: аеропорт "Київ" призупинив переговори з лоукостером Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прилетіли: аеропорт "Київ" призупинив переговори з лоукостером Ryanair

Фондовий ринок
3436
Міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) тимчасово призупинив діалог з найбільшим європейським лоукостером Ryanair.
Про це заявив голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський в інтерв’ю “Українським новинам”.
За його словами, причиною того є те, що Ryanair очікує від “Києва” зниження аеропортового збору в середньому на 60-80%, який в Україні є регульованим тарифом. В даний збір також входить вартість палива, опалення, зарплата персоналу та інше.
За словами Костржевського, проблема також у тому, що в Україні, на відміну від Європи, немає державних дотацій для аеропортів.
“Як можна надати 80% чи навіть 50% знижки від цієї ціни, якщо рентабельності в ній закладено всього близько 10%. Це економічно невигідно. Відповідно, висловлені компанією Ryanair очікування в частині надання знижки на аеропортове обслуговування докорінно не збігаються з нашою економічною моделлю роботи аеропорту. Саме з цієї причини ми і призупинили переговори “, – пояснив він.
Нагадаємо, 15 квітня Ryanair офіційно оголосив про прихід на український ринок. Очікується, що з жовтня 2017 року з Києва Ryanair буде здійснювати 15 рейсів на тиждень. Три рейси будуть на Ейндховен, 5 рейсів в Лондон, три рейси – у Манчестер і чотири в Стокгольм. Зі Львова запустять рейси в Лондон, Ейндховен, Берлін, Вроцлав, Краків, Будапешт, Меммінген.
Пізніше комерційний директор лоукостера Девід О’ Брайєн заявив, що Ryanair може запустити ще 50 напрямків з України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас