Дефіцит бюджету Саудівської Аравії виявився в I кварталі вдвічі нижчим від прогнозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету Саудівської Аравії виявився в I кварталі вдвічі нижчим від прогнозів

Світ
218
Дефіцит бюджету Саудівської Аравії виявився вдвічі нижчим від очікуваного завдяки більш акуратній політиці витрат. Про істотне поліпшення ситуації в держфінансах розповіли представники уряду країни державному Ekhbariya TV, повідомляє Reuters.
«Факт в тому, що в першому кварталі дефіцит склав 26 мільярдів ріалів (6,93 мільярда доларів), в той час як на початку року він прогнозувався на рівні 54 мільярдів ріалів. Це чудовий крок на шляху до раціональної політики витрат», — повідомив заступник міністра економіки та планування королівства Мохаммед аль-Тувайджирі.
У 2016 році дефіцит бюджету Саудівської Аравії скоротився до 297 млрд ріалів (79 млрд доларів) з рекордних 367 млрд ріалів в 2015 році. В поточному році в Ер-Ріяді очікують зменшення дефіциту до 198 млрд ріалів через підвищення цін на нафту і ненафтових доходів.
Керуючий ЦБ Саудівської Аравії Ахмед аль-Холіфей відзначив гарний стан валютних резервів.
«Положення з валютними резервами… дуже добре. Вони становлять 80% ВВП і, таким чином, представляють гарну лінію захисту від зовнішніх флуктуацій для нашої економіки», — зазначив він.
Крім того, за його словами, в цьому році може скоротитися дефіцит торгового балансу, не виключено навіть, що буде зафіксований його профіцит. Це може статися завдяки зменшенню імпорту та зростанню вартості експорту.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас