Підрахували, скільки квартир можна купити в регіонах за одну столичну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підрахували, скільки квартир можна купити в регіонах за одну столичну

Нерухомість
2061
Поки в Києві попит на житлоплощу повільно оживає, нерухомість в регіонах продовжує дешевшати. Наскільки вигідно можна обміняти столичні апартаменти на житло в іншому місті, з’ясовували аналітики Krysha.ua.
Згідно свіжим оголошенням, купити однокімнатну квартиру в столиці можна як за $18 тис., так і за $230 тис. Однак, якщо говорити про середні ціни в жвавих районах з розвинутою інфраструктурою, то за однокімнатну квартиру в новобудові, наприклад, поряд з ж/д вокзалом площею 38 квадратів, доведеться викласти близько $32 тис. На вторинному ринку середній цінник нижче на $10 за квадрат.
Одеса
В Одесі ціни наближаються до рівня столичних. Так, 40 квадратів на вулиці Маршала Жукова обійдуться в $30 тис. ($750/кв. м). Переїжджаючи з Києва ближче до моря, таким чином, можна лише трохи збільшити площу житла, але ніяк не розміняти одну квартиру на дві.
Дніпро
У Дніпрі за квартиру на вторинному ринку в 32 квадрати просять $21 тис. ($580/кв. м). Якщо порівнювати з Києвом, за дві квартири в столиці можна купити три в Дніпрі.
Харків
За аналогічним курсом – «три за ціною двох столичних», є шанси придбати житло в Харкові. З останніх пропозицій цікавий варіант за $17,8 тис. площею 32 кв. м. Новим власникам також дістанеться вбудована кухня та кондиціонер.
Івано-Франківськ
Якщо киянам захочеться переїхати ближче до гірських курортів, варто придивитися до квартир в Івано-Франківську. Ціна на місцеву нерухомість, в середньому, становить $375 за квадратний метр, що втричі дешевше від столиці. Так, за $15,7 тис. можна купити квартиру площею 42 квадрати в новобудові.
Нова Каховка
Бажаючим оселитися ближче до півдня слід розглянути квартиру у Новій Каховці. Так, апартаменти площею 102 квадрати в центрі містечка обійдуться новому власнику в трохи більше ніж $18 тис., що в 4 рази дешевше, ніж у столиці.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас