Голова НАЗК розповіла, як виписувала премії собі і своїм підопічним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НАЗК розповіла, як виписувала премії собі і своїм підопічним

Казна та Політика
806
Перші премії члени Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) отримали в серпні і вересні 2016 року. Про це розповіла голова Нацагентства Наталія Корчак після слухань у Комітеті Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції в п’ятницю.
Перед цим нардеп Сергій Лещенко намагався з’ясувати у Корчак її розмір премій за минулий рік. Згідно з електронним реєстром, 7 грудня Корчак задекларувала дохід у розмірі 266,8 тис. грн, а 29 грудня — 123,2 тис. грн. Глава НАЗК заявила, що це загальний сукупний дохід, у який входили відпускні. Але на уточнюючі питання вона відповісти не змогла, попросивши не переводити на “сміх і гріх”.
Вже після засідання глава Нацагентства розповіла про те, як відбувався процес виділення премій. Корчак повідомила, що в “критичні періоди” — липень і вересень 2016 року — вона і інші члени НАЗК виписували собі премію в розмірі 250% окладу.
“Це виходить десь до 80-90 тис. грн. Але далі вони отримували премії спочатку 100%, а потім я собі в один місяць взагалі написала 70%, а їм 170%, щоб вирівняти нашу зарплату, щоб не говорили, що вони перепрацьовують. А потім взагалі прийняли рішення, нічого не платити”, — розповіла голова НАЗК.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас