СБУ затримала ключового фігуранта справи Курченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала ключового фігуранта справи Курченка

Кримінал
536
Співробітники СБУ затримали в Сумській області одного з ключових фігурантів справи про розкрадання грошей Нацбанку під керівництвом Сергія Курченка.
Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.
За його даними, затриманий зловмисник за вказівкою Курченка придбав підставне підприємство, за допомогою якого шляхом ряду фінансових махінацій протягом 2012-2013 років угрупування на чолі із олігархом-втікачем заволоділо майже 800 мільйонами гривень Нацбанку.
Оперативники спецслужби встановили, що чоловік переховується від слідства в одному з дачних будинків на території Охтирського району Сумської області, де його і затримали.
Зловмиснику повідомили про підозру і доставили в Київ для обрання судом запобіжного заходу.
Як повідомлялося, оголошений в розшук Сергій Курченко живе в Москві у великому будинку за $35 млн, полює на Камчатці, куди літають на приватних літаках, влаштував дружину до театру Олега Табакова і не платить зарплату підлеглим.
Нагадаємо, що Сергій Курченко підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас