Ілон Маск хоче створити нейроінтерфейси для зв'язку мозку з комп'ютером за 8-10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск хоче створити нейроінтерфейси для зв'язку мозку з комп'ютером за 8-10 років

Технології&Авто
391
У нещодавньому інтерв’ю сайту Wait But Why глава компаній Tesla Motors і SpaceX Ілон Маск повідомив деякі нові і дуже цікаві подробиці щодо новоспеченого підприємства Neuralink, що розробляє технології для підключення людського мозку до комп’ютера.
У найближчі чотири роки Neuralink має намір вивести на ринок медичний продукт, націлений на людей з серйозними травмами головного мозку, отриманими внаслідок інсульту, онкології і т. д.
«Якщо б мені довелося поділитися з вами концепцією, то це, по суті, була б консенсуальна телепатія», – цитує слова Маска з інтерв’ю джерело.
«В голові постійно крутиться купа понять, що ваш мозок змушений стискати, адаптуючи до неймовірно повільних каналів передачі даних, іменованих мовленням або машинодруком», – зазначив Маск в недавньому інтерв’ю.
«Маючи два інтерфейси для підключення до мозку, можна фактично налагодити прямий канал для нестиснутої концептуальної взаємодії з іншою людиною», – продовжив розмірковувати Маск.
За його оцінками, необхідні для досягнення цієї фантастичної мети нейрокомп’ютерні інтерфейси для повністю здорових людей будуть створені в найближчі 8-10 років. В даному випадку все буде залежати від результатів перших випробувань, до яких планується залучити людей з обмеженими фізичними можливостями, а також від прихильності і спритності регуляторів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас