Дрібним фермерам після відкриття ринку обіцяють держземлю із розстроченням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрібним фермерам після відкриття ринку обіцяють держземлю із розстроченням

Аграрний ринок
457
Дрібні фермери після відкриття земельного ринку в Україні зможуть купувати землі державної власності у розстрочку, що дозволить їм поступово виплачувати вартість ділянки протягом 10-15 років під 7% річних від нормативної грошової оцінки ділянки.
Як повідомив директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Державного агентства з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Краснолуцький в ході конференції в Києві, відповідна норма передбачена в законопроекті про обіг сільськогосподарських земель.
“Держава буде продавати землю, і дрібний фермер зможе отримати розстрочення платежу… Він зможе отримати розстрочення на 10-15 років під 7% річних. І він фактично за 10 років, замість того, щоб платити орендну плату, буде виплачувати вартість своєї ділянки, після чого отримає її у власність”, – сказав Краснолуцький.
За його словами, в даний час Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з Держгеокадастром і з залученням ряду експертів займається розробкою даного законопроекту. Незабаром текст документа буде опубліковано на сайті Мінагропроду. Краснолуцький додав, що покупцями українських сільгоспземель зможуть виступати виключно громадяни України, а максимальний розмір ділянки складе 200 га на одного покупця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас