НАЗК прибрало з вільного доступу сотню "особливих" е-декларацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК прибрало з вільного доступу сотню "особливих" е-декларацій

916
Національне агентство із запобігання корупції тишком, нікого не повідомляючи, прибрало з сайту електронні декларації приблизно сотні людей.
Як повідомляється в програмі журналистких розслідувань 24 Каналу, основна частина прихованих декларацій належить працівникам військових прокуратур і ГПУ.
“Останнє, чого можна очікувати від агентства, яке займається базою електронних декларацій – що воно просто тишком прикриє декларації. Я так розумію, ставку зробили на те, що ніхто не помітить. Ану ж спробуй викрий зникнення кількох сотень документів в базі на півмільйона записів. А ні, помітили”, – повідомив журналіст каналу Денис Бігус.
Після того, як це зникнення з’явилося у всіх новинах, агентство дало пояснення. Декларації приховали згідно з постановою заступника Генерального прокурора України – Головного військового прокурора Анатолія Матіоса.
“Постанова Матіоса раптом виявилася сильнішою за закон України про декларування, який ніяких винятків для прокурорів не робить”, – повідомляється в програмі.
Як відомо, у законі чітко прописано, що всі інші закони та підзаконні акти повинні узгоджуватися з законом про декларації. “Це зробили саме для того, щоб запобігти внесенню винятків, і ще винятків, і ще винятків. Не допомогло”, – додав Бігус.
При цьому, з метою забезпечити безпеку працівників, Матіос у своїй постанові апелює до закону, згідно з яким дані про оперативних працівників за необхідності можуть бути вилучені з паспортних столів, адресних бюро та довідково-інформаційних служб.
“Так агентство із запобігання корупції, яке повинно запобігати корупції, опустили до довідкової служби. Одна постанова заступника генпрокурора чітко вказала на їхнє місце. На дні”, – підсумував журналіст.
Раніше в НАЗК заявили, що автоматична перевірка електронних декларацій чиновників не відбулася, оскільки необхідні для цього блоки програмного забезпечення системи реєстру не були розроблені.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас