Як організувати казкову подорож по США, не переплачуючи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як організувати казкову подорож по США, не переплачуючи

Особисті фінанси
1381
США часто називають однією з найдорожчих країн світу. Однак при правильному виборі транспорту поїздка виявиться цілком бюджетною.
Щоб потрапити з одного великого міста в інше, потрібно витратити не менше 4 годин. Середній час переміщення на автобусі становить 8 годин. З мінусів – ризик потрапити на неприємного сусіда і затерплі ноги. З плюсів – це дешево (ціна міжміського квитка – всього 1 долар) і завжди нагадує пригоду. Про це повідомляє Hyser.ua.
В Штатах на ринку автобусних перевезень конкурують дві великі компанії – Мегабас і Грейхаунд. Мегабас – це перевізник економ-класу. Вартість квитків становить від одного долара, але автобуси курсують між великими містами. Потрапити в автобус з WiFi – велика удача. Крім того, не дозволяється перевозити великий багаж на кшталт велосипедів. Квитки в Грейхаунд коштують від 12 доларів, але зате автобуси їздять по всіх містах. Пасажирам гарантують наявність WiFi і розеток, а за додаткову плату можна перевозити великий багаж.
У кожного перевізника є свій автовокзал. В великих містах їх налічується кілька, отже різні компанії їздять з різних вокзалів. Необхідно заздалегідь дізнатися, звідки ви їдете, щоб не їхати на вокзал в інший кінець міста. На автовокзал краще приходити за 30 хвилин до поїздки, щоб зареєструвати багаж і зайняти місце.
Як організувати казкову подорож по США, не переплачуючи
Завжди друкуйте квитки. Без них вас просто не впустять у салон. Навіть якщо ви пам’ятаєте номер бронювання або покажете квиток з екрану смартфона, вас не пустять. Розсадження в американських автобусах відбувається за принципом “хто перший зайшов, той і вибирає місце“. Якщо ви їдете удвох, то щоб сісти поруч, ставайте в чергу хоча б за 15 хвилин до відправлення.
На поїзді дорога триватиме ті самі 8 годин, що і подорож на автобусі, однак ви проведете цей час в зручному кріслі. У поїздах вам запропонують фірмовий американський сервіс. Якщо ви забудете квиток, вам роздрукують його на вокзалі. Якщо потрібно провезти пару валіз – їх завантажать в поїзд без проблем і будь-яких доплат. Подорожувати дуже легко і комфортно: купили квиток, сіли в поїзд і насолоджуєтеся поїздкою.
Щоправда, є один великий мінус поїздок на поїзді – їх вартість. Навіть американці не часто користуються поїздами, вважаючи їх транспортом для заможних людей. До того ж поїзда програють конкурентам за головними параметрами: автобуси – дешевші, а літаки – швидші.
За квиток в сидячий вагон потрібно заплатити близько 50 доларів. WiFi встановлений не у всіх поїздах, але зате скрізь є лампочки, завдяки чому у вагонах можна читати. На вокзал слід прибути заздалегідь. Вам необхідно буде зареєструвати багаж і пройти на платформу. Оскільки потрібно встигнути здати речі, відшукати свій поїзд і два рази продемонструвати квиток, краще приходити за 45 хвилин до відправлення поїзда.
У поїздах можна також замовити їжу. Одна страва на сніданок в середньому обійдеться в 10 доларів, на обід – в 12 доларів, а на вечерю – 20 доларів. Кава, як і скрізь, коштує 2 долари. Найдешевший квиток від Нью-Йорка до Вашингтона в сидячому вагоні обійдеться в 49 доларів. Але їх купують дуже швидко.
У США літає безліч внутрішніх лоукостерів. Головні їх переваги – швидкість і ціна. Щоправда, якщо ви везете багаж, то доведеться заплатити набагато більше. З собою на борт можна брати рюкзак і маленький чемодан. За багажне місце доведеться заплатити 25 доларів. За валізу вагою понад 23 кг необхідно віддати ще 100 доларів.
На сайті компанії ви можете пройти реєстрацію за добу до рейсу, а в аеропорту за дві години до вильоту. Реєстрація припиняється за 45 хвилин. Якщо ви везете багаж, потрібно прийти раніше, щоб зважити його і оплатити.
У лоукостерів пропонують безкоштовні напої та платні сендвічі. При цьому вартість перекусу в три рази дорожча, ніж в супермаркеті. За WiFi потрібно заплатити 16 доларів. Вартість квитка Нью-Йорк-Вашингтон на наступний день становить від 83 доларів. Якщо купувати квиток за 1,5-2 місяці, можна заощадити приблизно половину суми.
На літаках слід подорожувати тим, хто долає великі відстані з мінімальною кількістю речей. Швидкість перельоту залежить від маршруту. Приміром, з Нью-Йорка до Вашингтона можна долетіти за 4,5 години (як і на автобусі, тільки дорожче). Зате з Нью-Йорка до Чикаго ви долетите за 2,5 години за 50 доларів замість 18 годин на автобусі. Подорожуючи по США, найкраще поєднувати автобус і літак.
Що потрібно запам’ятати:
  • Намагайтеся не брати багато речей. Рюкзак завжди можна провезти безкоштовно.
  • Квитки варто купувати за 1,5-2 місяці.
  • Попередньо вивчіть правила перевезення, щоб вчасно пройти реєстрацію і не платити за великий багаж.
  • Для переміщення між найближчими містами використовуйте автобус, для трансферу між штатами – лоукостери.
  • Подбайте про харчування: брати їжу з собою дешевше, ніж купувати.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас