Аудитори Ernst&Young не підтвердили збитки Приватбанку, через які його націоналізували - журналіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори Ernst&Young не підтвердили збитки Приватбанку, через які його націоналізували - журналіст

Казна та Політика
2018
Український журналіст, експерт Олександр Дубинський опублікував звіт аудиторів компанії Ernst&Young, які не підтвердили звинувачення, які озвучувала глава Національного банку Валерія Гонтарева на адресу Приватбанку.
«Як відомо, Валерія Гонтарева сьогодні в Вашингтоні збирається розповісти про свій успішний досвід з реформування української банківської системи і, зокрема, націоналізації Приватбанку. Спеціально до цього заходу, «щоб дурість кожного було видно», публікую проект аудиторського висновку компанії Ernst&Young, яку «націоналізатори» найняли для того, щоб отримати виправдання своєї схеми по крадіжці з бюджету 125 млрд гривень. Саме на цю суму банк капіталізували нібито через те, що 97% корпоративного кредитного портфеля видані компаніям колишніх акціонерів», – написав Дубинський.
Так, він зазначає, що згідно з проектом звіту E&Y, збитки банку за підсумками 2016 року, які і стали підставою для такої божевільної до капіталізації, аудитором не підтверджені.
«Це означає, що сформовані банком резерви під «інсайдерську заборгованість» взяті з повітря. Намальовані для того, щоб Гонтарева могла виправдати проект по «віджиму» банку у його власників і паралельно створити умови для викачування з бюджету колосальної суми коштів, яку «реформатори» мають намір розікрасти», – зазначає журналіст.
«Скільки особисто мала намір отримати Гонтарева від цієї афери? – ось моє запитання для її сьогоднішньої прес-конференції. Звичайно, відповідь за допомогою цього поста я одержати не розраховую», – пише Дубинський і додає, що даний проект аудиторського висновку виставляє «Гонтареву і всю її зграю» не реформаторами, а «відвертими злодіями і рейдерами».
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас