Сьогодні вступили в силу зміни до закону про інвестиційну діяльність: що змінилось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні вступили в силу зміни до закону про інвестиційну діяльність: що змінилось

Казна та Політика
1378
Сьогодні, 20 квітня, набуває чинності закон 1981 VIII про внесення змін до закону України “Про інвестиційну діяльність” (щодо державних інвестиційних проектів).
Документ розробили, щоб узгодити закон “Про інвестиційну діяльність” з нормами закону “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів”. Крім того, закон повинен удосконалити процедуру оцінки, відбору і моніторингу інвестиційних проектів, які фінансує держава.
Зокрема, закон розмежовує поняття “державне інвестування” і “державна підтримка”. Вводяться поняття державного і місцевого інвестування, завдяки яким планують досягти децентралізації прийняття рішень про інвестування.
Роль держреєстру інвестиційних проектів змінили з дозвільною на інформативну, завдяки чому спрощується процедура отримання державної підтримки для інвестиційних проектів.
Разом з тим, проекти, яким надано державну підтримку і державні інвестиційні проекти вносяться до держреєстру інвестиційних проектів, щоб було легко спостерігати за їх реалізацією.
Відповідно до закону, інвестиційна діяльність здійснюється на основі:
інвестування, здійснюваного громадянами, недержавними підприємствами, господарськими асоціаціями, спілками і товариствами, а також громадськими і релігійними організаціями, іншими юридичними особами, заснованими на колективній власності;
державного інвестування, здійснюваного органами державної влади за рахунок коштів державного бюджету, позикових коштів, а також державними підприємствами і установами за рахунок власних і позикових коштів;
місцевого інвестування, здійснюваного органами місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевих бюджетів, позикових коштів, а також комунальними підприємствами та установами за рахунок власних і позикових коштів;
державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів;
іноземного інвестування, здійснюваного іноземними державами, юридичними особами та громадянами іноземних держав;
спільного інвестування, здійснюваного юридичними особами та громадянами України, юридичними особами та громадянами іноземних держав.
А державна підтримка для реалізації інвестиційних проектів надається шляхом співфінансування інвестиційних проектів з коштів держбюджету; надання держгарантій; кредитування з коштів держбюджету, повної або часткової компенсації відсотків по кредитах з держкоштів для реалізації інвестиційних проектів.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас