Розенко назвав вартість осучаснення пенсій цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко назвав вартість осучаснення пенсій цього року

Казна та Політика
740
Для осучаснення пенсій, яке планується з 1 жовтня в рамках проведення пенсійної реформи, до кінця 2017 року потрібно близько 11 мільярдів гривень.
Про це повідомляється на урядовому порталі з посиланням на слова віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.
“Я неодноразово протягом останнього року говорив про соціальну несправедливість, коли для 4,5 мільйона українців, які мають пенсію від 1,5 тисячі гривень до 4 тисяч гривень, ніякого підвищення не відбувалося з 2012 року”, – сказав він. Розенко підкреслив, що рішення щодо осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів вже повністю узгоджені в уряді. “І в рамках пенсійної реформи з 1 жовтня таке осучаснення відбудеться.
За нашими розрахунками, з жовтня до кінця року на це буде потрібно приблизно 11 мільярдів гривень”, – зазначив віце-прем’єр.
“У нас є сьогодні позитивний ефект від підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень, і Пенсійний фонд отримав доходів приблизно на 5 мільярдів більше, ніж ми планували.
Тобто якщо такі темпи зростання економіки збережуться, ці 11 мільярдів гривень станом на жовтень будуть без будь-яких додаткових вливань з державного бюджету”, – пояснив він. Віце-прем’єр також повідомив, що скасування оподаткування пенсій торкнеться 500 тисяч пенсіонерів. “Цього рішення чекають близько 500 тисяч працюючих пенсіонерів. Для державного бюджету ця сума з жовтня до кінця року буде становити 600-700 мільйонів гривень”, – сказав він.
Як повідомлялося, уряд в рамках пенсійної реформи планує з 1 жовтня провести підвищення пенсій, яке торкнеться, за попередніми розрахунками, 5,6 мільйона українців, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас