Україна не отримає черговий транш МВФ без пенсійної реформи - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не отримає черговий транш МВФ без пенсійної реформи - Мінфін

Казна та Політика
2731
Україна не отримає наступний транш кредиту Міжнародного валютного фонду без проведення пенсійної реформи, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ході дискусії в Hudson Institute, Вашингтон (США).
“Є кілька ключових умов для отримання наступного траншу. Дуже важливою є пенсійна реформа. Без пенсійної реформи не буде траншу”, – сказав Данилюк, відповідаючи на питання про умови отримання наступного траншу кредиту в рамках програми з Міжнародним валютним фондом.
При цьому міністр підкреслив, що проведення пенсійної реформи є важливим кроком не для отримання траншу МВФ, а насамперед для самої України і її громадян.
Як повідомлялося, Рада директорів Міжнародного валютного фонду 3 квітня завершила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF для України. Національний банк отримав черговий транш МВФ у розмірі 1 мільярд доларів 5 квітня, що разом з отриманими напередодні другим траншем макрофінансової допомоги Європейського Союзу дозволило наростити міжнародні резерви до 16,7 млрд дол. – максимального рівня з середини 2014 року.
За результатами третього перегляду програми EFF МВФ закликав українську владу для досягнення більш швидкого і стійкого зростання прискорити структурні реформи, починаючи з приватизації та розвитку ринку сільськогосподарських земель, та відзначив відсутність конкретних результатів у боротьбі з корупцією. Крім того, на думку МВФ, Україна не може відкладати проведення масштабної пенсійної реформи, зокрема підвищення ефективного пенсійного віку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас