За рік сума вкладень у кібер-страхування у США зросла на 89% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік сума вкладень у кібер-страхування у США зросла на 89%

Кримінал
327
Кібер-страхування стає одним з найважливіших елементів сучасного бізнесу — за 2016 рік у США виробники заплатили за кібер-страхування $36,9 млн. на 89% більше, ніж роком раніше. Кібератаки можуть бути дуже руйнівними для підприємств будь-якої галузі, і бізнес не може з цим не рахуватися.
Акції фармацевтичного гіганта Abbott Laboratories ABT впали на 1,9% після того, як стало відомо, що деякими дефібриляторами та кардіостимуляторами компанії можуть маніпулювати хакери. Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських препаратів США (FDA) опублікувало попередження, лист про кібер-загрози, з якими стикаються виробники медичних пристроїв. Це змусило компанії ще більше зацікавитися кібер-страхуванням.
Протягом багатьох років кібер-страхуванням у більшості своїй користувався роздрібний бізнес, постачальники фінансових послуг та лікарні. В основному ці заходи вживалися для захисту інформації клієнтів від викрадення. За даними страхової консалитингової фірми Advisen Ltd., за 2016 рік у США виробники заплатили за кібер-страхування $36,9 млн. на 89% більше, ніж роком раніше. І ситуація з Abbott Laboratories ABT підняла інтерес до кібер-страхування на новий рівень.
Фармацевтична індустрія все більше звертається до кібер-страхування, зважаючи на все більш широке використання хмарних сервісів, зростання взаємодії з споживачами через соціальні мережі, а також зростанням вигадливості хакерів. На думку експертів, медичні установи стануть одними з головних цілей кібератак в 2017 році.
Але ситуація стосується не тільки фармацевтики — в грудні 2014 року Федеральне відомство з інформаційної безпеки Німеччини повідомило, що кібератака завдала величезної шкоди сталеливарному заводу. Це показало, що кібератаки можуть бути дуже руйнівними для підприємств будь-якої галузі.
Початок буму кібер-страхування передбачали вже в 2016 році. Прогнозується, що цей ринок набуде небувалого масштабу до 2020 року. Інтернет речей відкрив нову еру кібератак — до 2019 року збитки від кіберзлочинів становитимуть $2 трлн.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас