Google робить свій адблокер для Chrome - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google робить свій адблокер для Chrome - ЗМІ

Технології&Авто
1397
Компанія Google, чий основний заробіток становлять доходи від інтернет-реклами, працює над власним адблокером. Така функція може з’явитися в мобільній та десктопній версії популярного браузера Chrome.
Офіційно це нововведення може бути оголошено протягом кількох тижнів, хоча у компанії ще не прийняли остаточного рішення з цього приводу. У браузері ця функція, можливо, буде включатися по дефолту і зможе відсортовувати певну онлайн-рекламу, «яка приносить користувачеві негативний досвід».
Який саме негативний досвід має на увазі компанія, поки що неясно. Але досить складно уявити собі, що Google збирається блокувати оголошення рекламних мереж.
Передбачається, що це може бути швидше не адблокер, а фільтр для реклами, а реклама з негативним досвідом» може визначатися за стандартами Coalition for Better Ads (об’єднання, куди входять і Google, і Facebook). Приміром, у це визначення входить реклама з таймерами, настирливі поп-апи або ж автоплей-реклама зі звуком. Є ймовірність, що нова функція буде блокувати всю рекламу на сайті, на якому була помічена така реклама.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас