Nio розпочне серійне виробництво електромобілів в наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nio розпочне серійне виробництво електромобілів в наступному році

Технології&Авто
1160
Китайський стартап Nio обіцяє випустити свій перший серійний електромобіль в 2018 році.
Про це компанія заявила під час презентації позашляховика ES8 на автосалоні в Шанхаї.
Стартап також оголосив амбітний план продати 10 електричних суперкарів моделі EP9 по $1,48 мільйона за штуку. У листопаді минулого року EP9 встановив рекорд серед електричних автомобілів, проїхавши складний ділянку гоночної траси Нюрбургрінг (Німеччина) за 7 хвилин і 5 секунд. Строки продажу суперкарів виробник не уточнив.
Nio, раніше відома як NextEV, є одним з китайських стартапів, які прагнуть розробити серійний електромобіль з нуля (а не переробляти під електротягу існуючі моделі автомобілів з ДВЗ, як це зазвичай роблять в Китаї) і тим самим створити конкуренцію американській Tesla. У Nio вклалися китайські гіганти Tencent і Baidu, а також інвестори з Кремнієвої долини.
У Nio працюють не тільки над створенням електромобіля, але і над технологіями автономного водіння. У жовтні минулого року глава американського підрозділу компанії Падмашрі Уорріор розповіла про конкурентні переваги, за допомогою яких китайський стартап готовий позмагатися за долю поки що не існуючого ринку безпілотників з Tesla, General Motors та іншими автовиробниками. Основна ідея Nio полягає у створенні автономних автомобілів, які більше схожі на житловий будинок на колесах, ніж на традиційний транспортний засіб. «Автомобіль стає комп’ютером і роботом, — сказала Уорріор. — Я кажу своїй команді, що ми створюємо не машину, ми створюємо робота, який схожий на машину».
Nio була заснована в 2014 році в Китаї, де на надані інвесторами $500 млн в Нанкіні була побудована фабрика з виробництва електромобілів. Після майбутнього запуску виробництва в Китаї, наступним по плану ринком збуту електрокарів від Nio повинні стати Сполучені Штати. Розвитком цього напряму і займеться Уорріор — колишній технічний директор Cisco і член ради директорів Microsoft.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас