Клієнти 18 банків підозрюються в махінаціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клієнти 18 банків підозрюються в махінаціях

Кримінал
873
Національний банк у першому кварталі за результатами виїзних і безвиїзних перевірок направив правоохоронним органам інформацію про підозрілі фінансові операції клієнтів 18 банків.
За даними статистичної звітності з питань фінансового моніторингу, яку банки подають до НБУ, протягом першого кварталу поточного року банки надали у Державну службу фінансового моніторингу інформацію про більш ніж 1,7 млн фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу. Це майже на 37% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.
Найбільшу кількість (понад 90%) склали повідомлення про фінансові операції з готівкою, а також про фінансові операції осіб, щодо яких банками встановлений високий ризик.
Такі операції на суми, що дорівнюють або перевищують 150 тис. грн, віднесені законом «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» до операцій, які підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу.
“Безумовно розрахунки готівкою є досить поширеним засобом платежів, і в основному такі платежі мають цілком законний характер. Одночасно такі операції на значні суми, відповідно до законодавства, є об’єктами фінансового моніторингу”, – зазначив директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.
За його словами, регулятор перевіряє виконання банками вимог законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання та протидії легалізації “брудних” коштів, фінансування тероризму, та достатності прийнятих банками заходів для попередження незаконних транзакцій (у тому числі шляхом зупинення банками операцій та відмови в їх проведенні).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас