У президента пояснили, навіщо вимагають доступ до реєстру відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У президента пояснили, навіщо вимагають доступ до реєстру відшкодування ПДВ

Казна та Політика
381
Адміністрація президента запевняє, що доступ до даних реєстру відшкодування ПДВ їм необхідний для одержання прозорої та оперативної інформації, а також для попередження можливих зловживань.
Про це повідомляється на facebook-сторінці Адміністрації президента.
У президента відзначають, що в процесі підготовки до засідання Національної ради реформ, яке відбулося 31 березня, з’ясувалося, що не завжди існує можливість отримати перевірену та оперативну інформацію щодо адміністрування податку, а також масштабів зловживань, які мають місце.
Повідомляється, що за результатами обговорення президент доручив апарату РНБО вивчити ці питання і розглянути під час одного з наступних засідань. В рамках роботи апарат РНБО залучив Дмитра Шимківа “як секретаря Нацради реформ, спеціаліста з досвідом управління інформаційними системами і аналізу великих обсягів даних”.
Попередній аналіз публічного реєстру дозволив представникам Адміністрації президента побачити приклади можливих зловживань.
Серед них, зокрема, недотримання порядку черговості включення заяв про відшкодування ПДВ; зміни дати укладення територіального органу ДФС з відшкодування; порушення строків узгодження сум відшкодування ПДВ; надання тимчасових преференцій з відшкодування одним компаніям перед іншими.
За словами представників АП, навіть після запуску публічного реєстру заявок на відшкодування ПДВ вони продовжують отримувати сигнали про ризики ручного втручання, непрозорості та інших зловживань навколо адміністрування податку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас