Зубко пояснив, хто приймає рішення щодо повторного включення опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко пояснив, хто приймає рішення щодо повторного включення опалення

Казна та Політика
954
Місцеві органи влади повинні приймати рішення щодо доцільності повторного підключення житлових будинків до опалення через похолодання.
Про це заявив віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
“Нагадаю, що рішення про включення опалення приймається, якщо протягом трьох діб середня добова температура не перевищує +8°С. Відключення систем відбувається, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8°С. Тому зараз саме місцеві органи влади повинні визначитися щодо економічної і технологічної доцільності рішення про можливе повторне підключення до систем опалення”, – зазначив Зубко.
Він також зазначив, що відповідні роз’яснення направлені у виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, а також місцевих державних адміністрацій.
Нагадаємо, пунктом 7.9.4 Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 14 лютого 2007 року №71, передбачено, що опалювальний період починається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8°С та нижче, а закінчується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8°С.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас