Нафтогаз уперше в історії програв тендер на постачання техногазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз уперше в історії програв тендер на постачання техногазу

Фондовий ринок
558
“Нафтогаз України” і “Еру трейдинг” 18 квітня вийшли переможцями перших в історії аукціонів на постачання технологічного газу для Уктрансгазу на суму 1,39 і 1,35 млрд грн відповідно. Ці дані оприлюднені в системі “Прозорро”.
Як повідомляється, вся закупівля очікуваною вартістю 16,72 млрд грн була розбита на десять однакових лотів по 218 млн кубометрів кожен.
У першому лоті змагалися “Нафтогаз” та ТОВУМВБ”. “УМВБ” відразу встановило свою заявку на рівні очікуваної ціни лота 1,67 млрд гривень. Держкомпанія, в свою чергу, встановила ціну 1,39 млрд гривень. Це відповідає ціні 6396 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ.
Під час аукціону “УМВБ” знизило свою пропозицію до 1,47 млрд грн, однак стартову заявку “Нафтогазу” це не перебило.
У другому лоті змагалися “Нафтогаз”, “Еру трейдинг” і Світовий газовий трейдер “Trafigura Ukraine”.
Тут “Нафтогаз” повторив свою заявку раніше виграного лота в 1,39 млрд гривень і надалі не знижував її. Конкуренти, у свою чергу, пішли далі і поставили ціну нижче, ніж в держкомпанії “Трафігура” – 1,37 млрд гривень, “Еру трейдінг” – 1,35 млрд гривень.
Тепер Укртрансгаз повинен офіційно визначити переможця і провести 19 квітня тендер на ще п’ять лотів.
Раніше два лоти було скасовано через відсутність заявок взагалі. По всім іншим лотам подали заявки “Нафтогаз” і ряд інших компаній.
Згідно зі статутом “Еру трейдинг”, учасниками цього ТОВ є “Еру файненс лтд” (Кіпр) з 99,9% часткою в статутному капіталі та ТОВ “Енергетичні ресурси України”. Кінцевими бенефіціарами кіпрської фірми в ЕГРЮЛ вказані киянин Ярослав Стефанович Мудрий, американець Дейл Уеслі Перрі та прописаний у Києві громадянин США Андрій Фаворов.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас