Українцям пообіцяли, що не будуть відбирати субсидії насильно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пообіцяли, що не будуть відбирати субсидії насильно

Особисті фінанси
2797
Добробут українців не дозволяє скорочувати кількість субсидій. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
За його словами, уряд не має наміру насильно, “через коліно” скорочувати кількість українців, які повинні отримувати субсидії.
“Мова йде про поступовий процес скорочення субсидій, коли у людей будуть збільшуватися доходи, а це значить, що люди поступово зможуть самостійно оплачувати послуги ЖКГ”, — пояснив чиновник.
Також він зазначив, що це можливо за умови, що ціна на газ і на послуги ЖКГ буде фіксованою.
“На цей сезон Кабмін встановив ціну на газ у розмірі 6800 грн, що відповідає і минулому сезону, тому немає ніяких підстав говорити про збільшення ціни на газ у наступному опалювальному сезоні, як і на послуги ЖКГ”, — наголосив Розенко.
Крім цього він прокоментував ситуацію з оплатою населенням цих послуг. Так, віце-прем’єр запевнив, що ті, хто отримують субсидії, практично 100%-во розраховуються за квитанціями. Тоді як тим українцям, які не отримують субсидії, доступна така послуга, як відстрочка платежів — коли людина могла взимку платити лише частину необхідної суми, а все інше їй перенеслося в літні квитанції.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас