Луценко заявив, що "бурштиновій мафії" завдано удар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко заявив, що "бурштиновій мафії" завдано удар

Казна та Політика
616
За результатами досудового розслідування діяльності злочинної організації з незаконного видобутку бурштину-сирцю в Рівненській області (так звана справа “бурштинової мафії”) до кримінальної відповідальності притягнуто 31 особу, стосовно 25 осіб суди винесли обвинувальні вироки, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
За словами Луценка, серед підозрюваних, які знайомляться з матеріалами провадження, – колишній заступник прокурора Рівненської області, колишній керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній начальник Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури, колишній співробітник Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Житомирській області, слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у Рівненській області, яку зараз відсторонено від посади, і старший оперуповноважений у особливо важливих справах відділу контррозвідки управління Служби безпеки України в Рівненській області.
Генеральний прокурор поінформував, що за час здійснення досудового розслідування проведено 183 обшуки, в ході яких виявлено готівку, коштовності з золота, зброю, бурштин різних фракцій, засоби для видобування бурштину, чорну бухгалтерію і схему розподілу коштів.
“На жаль, я не можу сказати, що операція остаточно покінчила з “бурштиновою мафією”. На даний момент, за нашими оперативними даними, цій мафії було завдано удар, і операція з її ліквідації триває”, – зазначив генпрокурор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас