В МВФ кажуть, що основна структура пенсійної системи не змінилася з радянських часів: Розенко не згоден — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МВФ кажуть, що основна структура пенсійної системи не змінилася з радянських часів: Розенко не згоден

Особисті фінанси
621
Пенсійна система України не відповідає викликам сучасності і потребує термінового реформування.
Про це у статті на ЕП пише голова місії МВФ до України Рон ван Роден.
Незважаючи на спроби дещо підрихтувати правила в останні роки, основна структура пенсійної системи не змінилася з радянських часів, запевняє Роден.
“Невисокий пенсійний вік у поєднанні з можливостями дострокового виходу на пенсію, доступними для багатьох громадян, є однією з характерних рис цієї системи”, – пише ван Роден.
“Українці виходять на пенсію в середньому набагато раніше, ніж працівники в інших країнах регіону: середній вік виходу на пенсію для чоловіків становить близько 58 ½ років, а для жінок — трохи менше 56 років. Для порівняння: середні показники по ЄС становлять 63,6 років для чоловіків і 62,6 років для жінок”, – заявив голова місії МВФ по Україні.
За його словами, це призвело до того, що в Україні налічується більш, ніж 12 мільйонів пенсіонерів, що становить близько 30% населення.
Голова місії відзначає, що Україна повинна знайти спосіб зменшити приплив нових пенсіонерів до пенсійної системи і наростити надходження до Пенсійного фонду.
“Досягти цього можна у різний спосіб: починаючи з подальшого обмеження можливості дострокового виходу на пенсію і до збільшення ефективного пенсійного віку”, – вважає ван Роден.
У свою чергу віце-прем’єр-міністр Павло Розенко поставив під сумнів професійні здібності голови місії Міжнародного валютного фонду в Україні Рона ван Родена.
Про це він написав у Facebook.
Так, коментуючи статтю ван Родена на ЕП на тему реформування пенсійної системи, він відзначив, що голова місії МВФ не розуміє українських реалій.
“Після слів “експерта”, що “основна структура пенсійної системи не змінилася з радянських часів”, пропало будь-яке бажання читати цю всю маячню до кінця…”, – написав Розенко.
“Ну а сентенції на тему запровадження другого рівня – взагалі “no comment”. Людина просто не розуміє, що це таке і як воно все працює… Жахлива непрофесійність!!!”, – додав він.
В МВФ кажуть, що основна структура пенсійної системи не змінилася з радянських часів: Розенко не згоден
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас