Highland Gold і Kinross ведуть переговори про СП на Чукотці - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Highland Gold і Kinross ведуть переговори про СП на Чукотці - джерело

Фондовий ринок
156
Золотодобувачі Highland Gold Mining (HGM) і Kinross Gold ведуть переговори про створення спільного підприємства на базі чукотських активів, розповіло “Інтерфаксу” джерело, знайоме з планами компаній.
За його словами, Kinross може внести в СП обидва свої діючі підприємства – Купол і Двойне, а Highland Gold – проект розвитку Кекура.
Джерело, близьке до однієї з компаній, говорить, що такі обговорення є.
Родовище Кекура розташоване в 100 км від Купола. Така ж відстань між самими Куполом і Двойним, і це не заважає Kinross переробляти руду з обох рудників на ГЗК Купола.
Сумарні запаси Двойного і Купола становлять 2,3 млн унцій золота (при середніх вмістах 8,3 г/т), ресурси – ще 0,48 млн унцій. З урахуванням нових проектів – північний схід ділянки Сентябрський (сателіт Двойного, вже почалися розкривні роботи) і Морошка (сателіт Купола, запуск запланований на першу половину 2018 року) – ресурсної бази вистачає до 2021 року.
Запаси Кекуры складають 1,67 млн унцій (при вмістах 10,73 г/т), ресурси – ще 0,9 млн унцій з перспективою збільшення за підсумками додаткової геологорозвідки. При цьому за попереднім ТЕО капвитрати на запуск Кекури оцінюються в $188 млн (для порівняння, грошовий потік Highland Gold від операційної діяльності за підсумками 2016 року склав $136 млн).
Опосередковано те, що Highland Gold поки що не визначився з перспективами розвитку Кекури, підтверджує зниження прогнозу capex на 2017 рік. Раніше передбачалося, що загальні капвитрати складуть $105 млн, у тому числі $56 млн – на Кекуру, а за прогнозом загальний capex $60 млн, у тому числі на Кекуру – $20 млн. Глава компанії Денис Александров в ході телеконференції пояснив це тим, що компанія Fluor спільно з SRK зараз готують ТЕО проекту Кекура, і capex може бути переглянутий за його підсумками.
Найбільшими акціонерами Highland Gold є компанія Primerod International, що представляє інтереси Романа Абрамовича і його партнерів, а також пов’язані з нею структури. У Kinross вже був досвід взаємодії з Р. Абрамовичем. Саме у його структур Kinross в 2010 році придбала родовище Двойне і суміжну площу.
У Highland Gold і російському підрозділі Kinross коментувати можливість створення СП не стали.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас