Україна опинилася на 124-му місці в рейтингу інвестицій в туристичний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опинилася на 124-му місці в рейтингу інвестицій в туристичний бізнес

Світ
429
Україна посіла 88-е місце за привабливістю для туристів за версією експертів Всесвітнього економічного форуму в Давосі, — йдеться у звіті про конкурентоспроможність в подорожах і туризмі 2017.
Серед інших пострадянських країн вище розташувалися Естонія (37 місце), Росія (43 місце), Латвія (54 місце), Литва (56 місце), Грузія (69 місце), Азербайджан (71 місце), Казахстан (81 місце) і Вірменія (84 місце).
З погляду безпеки, на думку експертів ВЕФ, в Україну на відпочинок їхати не рекомендується, так само як до Пакистану, Нігерії, Венесуели, Єгипту, Кенії і Гондурасу, що увійшли в топ-10 країн-аутсайдерів за цим показником. При складанні рейтингу враховувалися такі фактори, як наявність збройних конфліктів на території держави, рівень злочинності і терористична загроза.
З іншого боку, експерти відзначили високий рівень української охорони здоров’я та санітарних стандартів, де країна потрапила в першу десятку країн-лідерів.
В питанні ціноутворення для європейського туриста Україна також виявилася не найдорожчою країною, зайнявши 45-місце. Найбільш «доброзичливими» були визнані Іран, Єгипет і Малайзія, а найдорожчими для перебування — Великобританія і Швейцарія.
В інших позиціях ми виявилися значно нижче: так, за рейтингом міжнародної відкритості Україна отримала лише 78 місце. Ще більш низьке, 98 місце країна зайняла у питанні екології, 79 – в авіа-інфраструктурі, 81 — в портовій і наземній, 71 — в туристичному сервісі. Культурні ресурси країни в Давосі оцінили в 2,14 бала і 51 місце.
Вкрай низьке місце також ми посіли в питанні інвестицій в туристичний бізнес в Україні — 124 місце.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас