Влада Італії розраховує, що країна зможе стати газотранспортним хабом для всієї Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Італії розраховує, що країна зможе стати газотранспортним хабом для всієї Європи

Енергетика
347
Створення газового хаба в Італії збільшить ліквідність європейського ринку, що в кінцевому підсумку приведе до зниження цін на газ в регіоні і підвищить гнучкість поставок, вважають аналітики.
Влада Італії розраховує, що в майбутньому країна зможе стати газотранспортним хабом для всієї Європи. Раніше в цьому місяці Італія, Ізраїль, Кіпр і Греція підписали протокол про наміри щодо будівництва газопроводу протяжністю близько 2,2 тис. км, який з’єднає ізраїльське родовище газу Левіафан з Грецією та Італією.
Реалізація цих проектів забезпечить постачання газу з родовища Левіафан в Італію, що підвищить ліквідність та конкурентоспроможність ринку країни, відзначає аналітик European Policy Centre в Брюсселі Марко Джулі.
Додаткові поставки газу в Італію забезпечить Азербайджан через споруджуваний Транс-Адріатичний газопровід (TAP), який з’єднує Грецію, Албанію і Адріатичне море на півдні Італії.
Крім того, Італія зможе постачати газ в Центральну і Східну Європу в 2018 році завдяки проекту Snam, оператора національної газотранспортної мережі, що передбачає створення потужностей для забезпечення реверсивних потоків газу на трьох інтерконекторах.
Нова стратегія міністерства енергетики Італії передбачає збільшення потужностей з регазифікації СПГ в країні, а також будівництво нових газосховищ.
“І ті і інші потужності, як для регазифікації, так і для зберігання, необхідні, якщо ви хочете створити реальний газотранспортний хаб, оскільки вони підвищують гнучкість системи”, – заявив М. Джулі в інтерв’ю Interfax Natural Gas Daily.
Найбільші італійські енергокомпанії – Eni і Snam – підтримують розвиток газового хаба в країні.
Реалізований Snam проект передбачає встановлення потужностей для забезпечення реверсивних потоків газу на трьох інтерконекторах – у місті Гріс на кордоні Італії зі Швейцарією, Таврізіо на кордоні з Австрією і Гориції на кордоні зі Словенією.
Компанія розраховує завершити проект, який забезпечить сукупну пропускну здатність газопроводів у розмірі 40 млн кубометрів на добу, до жовтня 2018 році.
Глава Snam Марко Алвера виступає за збільшення потужностей для зберігання СПГ в Італії, зазначаючи, що його компанія буде рада інвестувати в такі проекти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас