Американський суд постановив, що біткоїни — це не гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський суд постановив, що біткоїни — це не гроші

Фінтех і Картки
1773
Мировий суддя міста Буффало в штаті Нью-Йорк зняв звинувачення з відповідача у справі про відмивання грошових коштів на підставі того, що біткоїни не є грошима.
Підсудний у справі, 31-річний Річард Петікс з міста Рочестер, звинувачувався в незаконному продажі біткоїнів на суму $13 000 федеральному агенту, який працював під прикриттям, в межах схеми по відмиванню коштів та розповсюдження наркотиків. Мировий суддя міста Буффало Х’ю Скотт виправдав його, постановивши, що біткоїни — це «товар», і їх не можна вважати грошима, а значить, не можна відмивати.
На думку Скотта, біткоїни мають цінність, але це ще не робить їх грошима. Згідно з його постановою, грошові кошти — це засіб обігу або фінансовий інструмент, який має цінність, а також регулюється і захищається державою. Біткоїни не регулюютьсяжодною державою або центральним органом, тому до них не можна застосувати це визначення. Рішення судді буде оскаржене у федеральному окружному суді.
Вартість біткоїна безперервно зростає з самого моменту його створення. На початку березня біткоїн подолав психологічно важливу позначку — його курс вперше перевищив ціну унції золота. За підрахунками Кембриджського центру альтернативних фінансів, виручка майнерів криптовалюти за весь час її існування склала понад $2 млрд.
Зростаюча популярність біткоїнів вже призвела до легалізації цієї кріптовалюти в деяких країнах. Так, у лютому біткоїни визнала офіційним платіжним засобом влада Японії, а в 2018 році використання біткоїна та інших криптовалют збираються узаконити і в Росії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас