Затримано екс-заступника голови "Держзовнішінформу" за махінації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримано екс-заступника голови "Держзовнішінформу" за махінації

Кримінал
267
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали екс-заступника директора “Держзовнішінформу”, який зробив безпідставне перерахування 9,87 млн грн на рахунки приватних компаній з ознаками фіктивності.
Як повідомляє прес-служба бюро, він підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) і ч. 2 ст. 366 (“Службове підроблення”) кримінального кодексу.
“За версією слідства, в період з травня 2013 року по лютий 2014 року чиновник за попередньою змовою з екс-директором цього ж ДП, здійснили безпідставне перерахування 9,87 млн грн від “Держзовнішінформу” на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності”, – йдеться в повідомленні.
У бюро зазначили, що кошти перераховані у відповідності з укладеними договорами та підписаними актами прийому-передачі наданих послуг.
Розслідуванням встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.
“Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Також встановлюється місцезнаходження екс-директора держпідприємства, здійснюється перевірка на причетність до скоєння кримінальних злочинів інших посадових осіб”, – повідомляє НАБУ.
Розслідування у даному кримінальному провадженні детективи НАБУ почали в грудні 2015 року.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас