Нардеп: в Балаклії Україна втратила боєприпасів на мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп: в Балаклії Україна втратила боєприпасів на мільярд доларів

Казна та Політика
1611
В результаті пожежі на арсеналі в Балаклії Україна втратила боєприпасів на мільярд доларів.
Про це розповів голова комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.
“В чому трагедія Балаклії? Лежали десятки тисяч боєприпасів боєздатних і десятки тисяч боєприпасів небоєздатних. Коли пішла ця ланцюгова реакція, ми втратили на 1 млрд доларів боєприпасів. Це неприпустимо, бо ми не така багата країна, яка може собі дозволити”, – заявив він.
За словами Пашинського, з Радянського Союзу Україна отримала мільйони тонн боєприпасів.
“У цих боєприпасах є ті, які вже не придатні, і ті, які нам дуже потрібні. Треба чітко виділити ті, що нам потрібні, і зберігати їх у спеціальних бетонних сховищах з системами пожежогасіння. А для тих, які не потрібні – має бути спеціальна програма для їх подальшого знищення “, – зазначив голова комітету ВР з нацбезпеки.
Як відомо, 23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, в результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.
За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа в Балаклії знищила 70% боєприпасів.
Голова МВС Арсен Аваков вважає, що вибухи на військових складах в Балаклії Харківської області – це терористичний акт, спланований Росією.
Суд заарештував сервер і відеореєстратор з чергової служби у військовій частині А1352. За даними слідства, диверсію на арсеналі в Балаклії могли зробити цивільні особи за допомогою безпілотного літального апарату.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас