Архітектори показали пересувний хмарочос для бідних районів Африки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Архітектори показали пересувний хмарочос для бідних районів Африки

Технології&Авто
1060
Концепцію багатоповерхового будинку-ринку для конкурсу журналу eVolo розробили польські архітектори Павел Ліпінський і Матеуш Франковський. Автори проекту Мashambas запропонували зводити свою вежу в найбідніших районах Східної Африки.
Архітектори показали пересувний хмарочос для бідних районів Африки
Хмарочос Мashambas призначений для сільських громад, яким необхідна допомога у підвищенні врожайності полів. На сайті eVolo зазначається, що будівля повинна стати освітнім центром, де місцевих жителів навчатимуть більш ефективним методам ведення сільського господарства. Зокрема, африканським фермерам роздадуть добрива для грунту і нове насіння, а потім покажуть, як саме нові технології дозволять підвищити врожайність.
Архітектори показали пересувний хмарочос для бідних районів Африки
Згідно з проектом, на першому поверсі будівлі розміститься ринок. Там фермери зможуть продавати надлишки своєї продукції жителям сусідніх сіл та районів. По мірі збільшення громади, сконцентрованої навколо Мashambas, вежа буде зростати за рахунок того, що її модульна структура дозволяє легко додавати нові поверхи поверх існуючих, щоб вмістити всіх бажаючих. Згідно із задумом архітекторів, Мashambas повинен залишатися на місці доти, доки мешканці навколишніх сіл не виберуться з-за межі бідності і не налагодять прибуткове і стабільно урожайний сільське господарство на своїх ділянках.
За матеріалами:
ABCnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас