Вчені хочуть навчити камери відеоспостереження кооперуватися для пошуку злочинців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені хочуть навчити камери відеоспостереження кооперуватися для пошуку злочинців

Технології&Авто
291
Відеокамери — невід’ємна частина практично будь-якої серйозної системи безпеки. Проте всі пристрої такого типу сьогодні об’єднує один істотний недолік: вони не можуть ділитися один з одним інформацією про зловмисника, і це істотно обмежує їх ефективність. Вчені університету Корнелла мають намір вирішити цю проблему.
Американські дослідники розробляють систему, за допомогою якої камери відеоспостереження та інші пристрої безпеки зможуть кооперуватися один з одним для вистежування підозрілих об’єктів. Повідомляється, що кожен пристрій буде відсилати отриману інформацію в спеціальний сполучний пул, який буде обробляти і передавати її іншим гаджетам, дозволяючи їм обмінюватися наявними даними, комбінувати і порівнювати їх. Таким чином, припускають інженери, ефективність систем безпеки повинна істотно зрости.
Як приклад вчені наводять підозрілого чоловіка, який біжить крізь натовп людей. За допомогою кооперації пристрої безпеки могли б відслідковувати його переміщення, куди б він не подався. При цьому система не тільки спостерігає за об’єктом, але також передбачає, куди ціль може піти, визначаючи, які камери треба задіяти в першу чергу і куди їм необхідно направити свій електронний «погляд», щоб краще розглянути зловмисника.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас