До 2030 року 25% поїздок в США здійснюватимуться на безпілотниках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2030 року 25% поїздок в США здійснюватимуться на безпілотниках

Технології&Авто
244
Безпілотний транспорт поки що не готовий до використання на дорогах загального користування. Тим не менш, до 2030 року до чверті поїздок в США будуть здійснюватися з допомогою автономного транспорту, задіяного в райдшерингу. Про це говорять результати дослідження Boston Consulting Group.
Використання безпілотних автомобілів для міських поїздок буде просто вигіднішим, пише Tech Crunch з посиланням на дослідження BCG. Автори дослідження вважають, що причиною таких змін стане збільшений інтерес до автономних технологій та електрифікація транспортних засобів, а також необхідність альтернативних способів перевезення людей у зв’язку із завантаженістю міських доріг. Але головне: використання безпілотників в рамках райдшерингових сервісів буде обходитися на 60% дешевше, ніж володіння власним автомобілем.
Втім, це не призведе до різкого падіння продажів на автомобільному ринку, вважають в BCG. Загальний попит на автомобілі залишиться високим — зміниться лише те, хто саме і для яких цілей буде їх купувати, особливо у великих містах, де експлуатація безпілотників може призвести до зниження заторів на дорогах і підвищення конкуренції операторів, що забезпечують роботу самокерованого транспорту.
Зрештою захоплення ринку пасажирських перевезень безпілотними автомобілями, що працюють за принципом райдшерингу, буде пов’язане з банальною економією: за даними BCG, використання самокерованих машин може подвоїти дохід середньостатистичного міського жителя, що залишається після сплати податків і необхідних витрат. А гроші, як відомо, — потужний мотиватор.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас