Лагард дала позитивний прогноз для світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард дала позитивний прогноз для світової економіки

Світ
219
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард дала оптимістичний прогноз зростання світової економіки, але попередила про шкоду протекціоністських заходів.
“Після шести років зростання відстаючими темпами світова економіка набирає силу у міру того, як циклічне відновлення обіцяє зростання робочих місць, доходів і добробуту, – сказала вона під час виступу в Брюсселі. – Ми чекаємо настання весни в глобальній економіці, і нам не можна втрачати таку можливість”.
Настільки оптимістичний тон сигналізує про те, що МВФ може поліпшити макроекономічні прогнози у своєму глобальному прогнозі, який буде опубліковано 18 квітня. У січні МВФ очікував зростання світового ВВП на 3,4% цього року після підвищення на 3,1% у 2016 році.
Крім того, К. Лагард виділила ряд ризиків, включаючи політичну невизначеність в Європі і зростання протекціоністських настроїв у світі. Обмеження торговельних потоків стане “шкодою, заподіяною самому собі”, і негативно позначиться на споживачах і працівниках, сказала вона.
Замість того, щоб приймати обмежувальні заходи, глава МВФ порекомендувала країнам з високим дефіцитом торгового балансу і країнам, де спостерігається суттєвий профіцит, розширити співробітництво з метою усунення дисбалансу.
Раніше К. Лагард закликала країни збільшити інвестиції в НДДКР, щоб забезпечити зростання світової економіки. За її словами, якщо всі індустріальні країни підвищать інвестиції в НДДКР на 40%, зростання світового ВВП прискориться на 5% в найближчій перспективі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас