Уряд контролює проблему відтоку трудових кадрів на роботу до Європи - Кубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд контролює проблему відтоку трудових кадрів на роботу до Європи - Кубів

Казна та Політика
2563
Уряд України знає про проблему міграції українців на тимчасові роботи в країни Європи і контролює її, стверджує перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.
“Не секрет, що кілька мільйонів людей виїжджають на тимчасові роботи в Польщу, Словаччину і далі в європейські країни. Ми цю проблему знаємо, ми її контролюємо, і я пропоную, коли ми будемо готові щодо трудових ресурсів, спільно з Нацкомітетом підтримки української промисловості провести спільне розширене засідання щодо стратегії розвитку і формування кадрової політики та резерву кадрів”, – зазначив С. Кубів на засіданні парламентського комітету з економічної політики.
Він підкреслив необхідність підвищення заробітної плати працівникам для їх утримання на роботі в Україні.
“Хочу сказати важливу істину кадрів: ми повинні платити більше, і те, що уряд підняв мінімальну заробітну плату до 3200 грн, а середня заробітна плата повинна балансуватися з ближніми країнами Центральної Європи, тоді ми зможемо утримати людей”, – зазначив перший віце-прем’єр.
Він повідомив, що питання кадрів сьогодні нагальне і складне, і питання трудових ресурсів в перспективі на 5-10 років розглядалося і на засіданні Нацкомітету розвитку промисловості.
“Становище складне і критичне для нашої держави, особливо в період спрощеного безвізу. По кадрам – насамперед треба спростити ведення бізнесу, і пріоритетним має стати спрощення отримання дозволів на організацію бізнесу”, – сказав С. Кубів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас