На Харківщині "накрили" контрабандистів з товаром на 8 мільйонів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Харківщині "накрили" контрабандистів з товаром на 8 мільйонів (фото)

Кримінал
980
У Харківській області правоохоронці затримали десять осіб за підозрою в організації двох каналів постачання контрабандних товарів у Росію.
Як повідомили у прес-службі Держприкордонслужби, функціонування каналів забезпечували два злочинні угруповання, до яких входили 10 громадян Росії та України.
За відомостями прикордонників, злочинці спеціалізувалися на незаконному переміщенні різноманітних товарів та валютних цінностей в особливо великих розмірах.
Правоохоронці встановили, що злочинні угруповання сприяли фізичним та юридичним особам, які мали намір доставити товар покупцю на територію Росії. Самі товари направляли на адресу одного із поштових відділень Харкова, а звідти члени угруповання забезпечували його незаконне переправлення через державний кордон. При цьому вони використовували можливості контрабандистів як з українського так і з російського боку. Далі товар доставлявся до логістичних компаній на території Росії, потім – до замовника. Схема діяла і в зворотному напрямку.
На Харківщині "накрили" контрабандистів з товаром на 8 мільйонів (фото)
Для конспірації маршрут, крім відправника та замовника, був відомий лише невеликому колу осіб. Злочинна група мала налагоджену систему тарифів та навіть відшкодовувала вартість у разі втрати товару. З кожного 1 куб. м товарів (250 кг), переміщених через кордон, організатор отримував 25 тис. грн. Частина прибутку віддавалася пособникам. Замовниками послуг злочинців, які потрапили в поле зору оперативних підрозділів, виступали переважно підпільні виробники одягу та взуття, орієнтовані переважно на російський ринок. Наразі правомірність їх діяльності з’ясовують компетентні структури.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас